Stoofpotje met rundvlees, bier en mango chutney

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Stoofpotje met rundvlees, bier en mango chutney

    Stoofpotje met rundvlees, bier en mango chutney

    Stoofpotje met rundvlees, bier en mango chutney

Stoofpotje met rundvlees, bier en mango chutney

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 gram runderbraadlappen
2 uien
1 paprika
1 blik tomaten blokjes
2 flesjes bier
3 plakken ontbijtkoek
3 flinke eetlepels mango chutney
5 eetlepels Worcestershiresaus
Peper
Zout
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kerrie
1 theelepel kaneel
1 Laurierblad
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 442,50 kcal
Koolhydraten 42,49 g
Eiwitten 42,35 g
Vetten 4,56 g

Voorbereiding

Meng de Worcestershire peper, zout, paprika en kerriepoeder tot een papje, wrijf het vlees er mee in en laat het 10 minuten staan.
Snijd intussen de uien en de paprika in grove stukken.
Snijd de ontbijtkoek in dobbelstenen

Bereidingswijze

Verhit de boter in een koekenpan en braad het vlees om en om aan beide kanten bruin.
Gooi intussen de uien en de paprika erbij en laat even meebakken.
Haal het vlees eruit en leg apart op een snijplank
Bak de uien en de paprika verder.
Doe in een braadpan de tomaatblokjes en voeg de uien en paprika toe en voeg het bier toe.
Zet dit op een hoog vuur en snijd het vlees intussen in stukken
Voeg het vlees toe aan de tomaten.
Als alles kookt voeg dan het laurierblad,de kaneel, de ontbijtkoek en de mango chutney toe.
Draai het vuur laag en laat het geheel 2 a 2,5 uur stoven tot het vlees zacht is.

Serveertip

Deze stoofschotel is uiteraard naar eigen inzicht te combineren met groente, aardappelgerecht of rijst.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tommygforce avatar
tommygforce

Doorsturen

Home Recepten