
Stoofpotje met rundvlees, bier en mango chutney
Meng de Worcestershire peper, zout, paprika en kerriepoeder tot een papje, wrijf het vlees er mee in en laat het 10 minuten staan.
Snijd intussen de uien en de paprika in grove stukken.
Snijd de ontbijtkoek in dobbelstenen
Verhit de boter in een koekenpan en braad het vlees om en om aan beide kanten bruin.
Gooi intussen de uien en de paprika erbij en laat even meebakken.
Haal het vlees eruit en leg apart op een snijplank
Bak de uien en de paprika verder.
Doe in een braadpan de tomaatblokjes en voeg de uien en paprika toe en voeg het bier toe.
Zet dit op een hoog vuur en snijd het vlees intussen in stukken
Voeg het vlees toe aan de tomaten.
Als alles kookt voeg dan het laurierblad,de kaneel, de ontbijtkoek en de mango chutney toe.
Draai het vuur laag en laat het geheel 2 a 2,5 uur stoven tot het vlees zacht is.
Deze stoofschotel is uiteraard naar eigen inzicht te combineren met groente, aardappelgerecht of rijst.
poebeerr 28-06-2016
Lijkt me een heerlijk stoofpotje, aparte maar lekkere combinatie van smaken. Bedankt!
peggy01 21-03-2015
Hoi, bedankt voor het lekkere recept, we hebben er heerlijk van gesmuld
tako 03-03-2015
Hoi Tommygforce,
Wij hebben deze stoofpot gisteren gegeten, super lekker zeg. Die combinatie van bier, mango chutney en tomaat en worchestersaus, mjammie. Dit blijft voor ons een topper. Bedankt.
adeline43 03-03-2015
Wij zijn gek op stoofpotten en ik ga dit recept zeker uitproberen. Bedankt, groetjes Adeline
hedy1962 13-10-2013
Hallo tommygforce ,
Ik heb je recept gisteren gemaakt en vandaag met vrienden en familie gegeten en in 1 woord het is : VERRUKKELIJK !!!
Ik had zelf een kilo vlees en heb daar 5 plakken ontbijtkoek , 2 blikken donker bier van 500 ml , een heel potje mangochutney en 2 paprika`s bij gedaan en voor de rest de andere ingrediënten die je opgaf.
Het gerecht smaakte lekker zoet en kruidig en iedereen was er weg van , ik heb het zelf geserveerd met bietjes , snijbonen en gestoomde aardappels.
Ik heb mijn waardering voor je recept gegeven hoor !
Dit recept gaat nog veel vaker gemaakt worden , zeker met dit herfstweer.
Nogmaals bedankt voor het delen en een prettige avond.
Groetjes,
Hedy