Viscurry met cocos en tomaten
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een heerlijke, pittige viscurry die een favoriet is hier aan tafel. Lekker met Basmati rijst of Naan brood.
Ingrediënten 4 personen
400 g witte vis, kabeljauw of pangasiusfilet125 g garnalen
1 eetlepel plantaardige olie
1 ui
2 teentjes knoflook
1/2 eetlepel verse gember
1 rode peper, zaadjes verwijderd
1 theelepel kurkuma
1/2 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel cayennepeper
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel gemalen koriander
400 g tomaten
50 gr. santen
1 theelepel garam masala
Voorbereiding
Snij vis in hapklare stukjes. Snipper de uien, pers de knoflook en rasp de verse gember. Snij de rode peper in kleine stukjes (wees voorzichtig met het verwijderen van de zaadjes en was nadien goed je handen)
Bereidingswijze
Doe alle groente en specerijen in een pan en bak tot de uien zacht worden. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer 10 minuten pruttelen tot de saus wat dikker wordt. Voeg de kokos, garnalen en vis toe en roer zachtjes door de saus. Laat even doorkoken en zet dan het vuur laag en laat ongeveer 10 minuten sudderen tot de vis gaar is. Roer Garam Masala erdoor en serveer met Basmati of wilde rijst.