Trienekes soep of Carnavals soep
- Nederlands, Soep
- 30-60 min.
Een soep voor 8 personen en dan heb je ieder een flinke kop vol.
Deze soep is familie recept mijn moeder maakte deze altijd rond carnaval vandaar de naam.
De kleuren van de paprika geven de kleuren van Carnaval ROOD GROEN en GEEL.
Hier thuis staat hij wel vaker op tafel.
Iedereen vind hem lekker, lust je een ingredient niet dan vaak vinden ze het bij deze soep wel lekker.
Zal de smaak wel doen, ook altijd een succes bij gasten met een broodje of zelfgemaakte soep stengels.
Ingrediënten 8 personen
* 1 pond rundergehaktIngrediënten voor de gehaktballen
80 gr paneermeel
2 eieren
1 tl cayennepeper
2 el grove mosterd
2 el ketjap manis
VOOR DE SOEP
* 2 flinke uien
* 1 rode paprika
* 1 groene paprika
* 1 gele paprika
* 2 spieren prei
* 1 blik witte bonen in tomatensaus
* 2 vlees bouillontabletten
* 3 maggi blokjes (cubussen)
* 2 pakken zontomaatje of ander soort tomatensap
* evt. 1 eetlepel bruine suiker
* sambal badjak
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 354,32 kcal |
Koolhydraten | 31,04 g |
Eiwitten | 21,18 g |
Vetten | 14,27 g |
Bereidingswijze
Gehaktballetjes goed hard aanbakken.
Uien mee fruiten de paprika en de prei.
In grote soeppan de pakken tomatensap gieten en de pak uit spoelen met beetje water de bouillonblokken toevoegen daarop de witte bonen in tomatensaus ook de pot even uit spoelen met wat water .
Als de groenten aangefruit zijn deze in de soeppan doen en dit alles nog een minuut of 10 op klein vuur laten staan.
Door de warmte garen de groenten nog wel na.
Het lekkerst is natuurlijk als de soep dag van te voren klaargemaakt word kan de smaak lekker doortrekken.
Zelf even kijken voor evt. toevoeging van peper en zout en evt een schep bruine suiker mocht hij te zuur zijn van het tomatensap.
Voor het pittige voeg je een klein beetje sambal badjak toe.
Bron
Recept van moeder
Serveertip
Lekker met warm stokbrood of harde broodjes of de zelfgemaakte soep stengels.
Smakelijk eten !