1. Home
  2. Recepten
  3. Sappen
  4. Tomatensap
  5. Trienekes soep of Carnavals soep

Trienekes soep of Carnavals soep

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-01-2011

Ingrediënten 8 personen


* 1 pond rundergehakt
Ingrediënten voor de gehaktballen
80 gr paneermeel
2 eieren
1 tl cayennepeper
2 el grove mosterd
2 el ketjap manis
VOOR DE SOEP
* 2 flinke uien
* 1 rode paprika
* 1 groene paprika
* 1 gele paprika
* 2 spieren prei
* 1 blik witte bonen in tomatensaus
* 2 vlees bouillontabletten
* 3 maggi blokjes
(cubussen)
* 2 pakken zontomaatje of ander soort tomatensap
* evt. 1 eetlepel bruine suiker
* sambal badjak



de benodigheden

alles in huis ..

alles in huis ..
alles gesneden
alles gesneden
Ingredienten gehaktballetjes

Parel62

Parel62
Trienekes soep of Carnavals soep
Trienekes soep of Carnavals soep
Trienekes soep of Carnavals soep

Parel62

Parel62
Trienekes soep of Carnavals soep
Trienekes soep of Carnavals soep
carnavals soep

soep is klaar !

soep is klaar !
Nadeel van te lekker !!

Groet, Ger1958

Groet, Ger1958
Trienekes soep of Carnavals soep
Trienekes soep of Carnavals soep
Trienekes soep of Carnavals soep
Trienekes soep of Carnavals soep
FEESTJE OMA 1-10-2016

Parel62

Parel62

Een soep voor 8 personen en dan heb je ieder een flinke kop vol.
Deze soep is familie recept mijn moeder maakte deze altijd rond carnaval vandaar de naam.
De kleuren van de paprika geven de kleuren van Carnaval ROOD GROEN en GEEL.
Hier thuis staat hij wel vaker op tafel.
Iedereen vind hem lekker, lust je een ingredient niet dan vaak vinden ze het bij deze soep wel lekker.
Zal de smaak wel doen, ook altijd een succes bij gasten met een broodje of zelfgemaakte soep stengels.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gehaktballetjes goed hard aanbakken.
Uien mee fruiten de paprika en de prei.
In grote soeppan de pakken tomatensap gieten en de pak uit spoelen met beetje water de bouillonblokken toevoegen daarop de witte bonen in tomatensaus ook de pot even uit spoelen met wat water .
Als de groenten aangefruit zijn deze in de soeppan doen en dit alles nog een minuut of 10 op klein vuur laten staan.
Door de warmte garen de groenten nog wel na.
Het lekkerst is natuurlijk als de soep dag van te voren klaargemaakt word kan de smaak lekker doortrekken.
Zelf even kijken voor evt. toevoeging van peper en zout en evt een schep bruine suiker mocht hij te zuur zijn van het tomatensap.
Voor het pittige voeg je een klein beetje sambal badjak toe.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met warm stokbrood of harde broodjes of de zelfgemaakte soep stengels.


Smakelijk eten !

Bron

Recept van moeder



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van parel62


Reacties (87)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van parel62
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top