1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Boerenkoolstamppot
  6. Mediterrane boerenkoolstamppot

Mediterrane boerenkoolstamppot

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-01-2011

Ingrediënten 4 personen


11/2 kg aardappelen (Eigenheimers of Irene)
1 grote ui
1 teentje knoflook
500 gr gesneden boerenkool
175 gr salami in dikke plakken
1 mozzarellakaasje
50 gr zwarte olijven zonder pit
zout, peper
3 eetlepels olijfolie
1 dl hete melk
3 eetlepels pijnboompitten


Mediterrane boerenkoolstamppot
Mediterrane boerenkoolstamppot

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de geschilde aardappelen in stukken.
Snipper de ui en de knoflook.
Was de boerenkool.
Snijd de salami in dobbelsteentjes.
Snijd het mozzarellakaasje in plakken.
Snijd de olijven in vieren.
Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten.
Voeg de boerenkool toe en bak die al omscheppend 5 minuten mee.
Schenk ± 11/2 dl heet water in de pan en voeg naar smaak zout toe.
Kook de boerenkool op laag vuur in ± 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en de boerenkool fijn.
Schep de salami erdoor en doe de stamppot over in een ovenschaal.
Verdeel er de plakjes mozzarella, de olijven en de pijnboompitten over en laat de kaas onder de hete grill in ± 5 minuten smelten en de pijnboompitten lichtbruin kleuren.

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top