Stoofschotel met meiknolletjes en komijn

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2011
  • Stoofschotel met meiknolletjes en komijn

    Stoofschotel met meiknolletjes en komijn

    Stoofschotel met meiknolletjes en komijn

Alweer zo`n vreemde groente; meiknolletjes, ook wel blauwe raapjes genoemd. Ik wist weer eens niet wat ik met mijn groentepakket aan moest. Ik zag ze ook bij de Marokkaanse winkel liggen en heb een aantal verschillende recepten vanuit die Arabische hoek opgezocht en deze aangepast aan de spullen voorradig in mijn koelkast; voila. Ik vond het erg geslaagd en moest `m daarom maar delen met de rest van de wereld en toevoegen aan mijn digitale receptenboekje, vond ik dus. Bij deze.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
2 uien
1/2 courgette
2 grote wortels (of kleine winterwortel)
2 meiknolletjes
4 aardappels
1 tomaat
2 kleine blikjes tomatenpuree
1/2 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel kurkuma
1 bouillonblokje
mespuntje gemalen gedroogde chilipeper
zout, peper
olijfolie
water
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Uien in reepjes snijden
Courgette, wortel, geschilde aardappel, geschilde meiknolletjes en tomaat in grove stukjes snijden.

Bereidingswijze

2-3 eetlepels olijfolie in pan doen en uien erin fruiten, daarna alle gesneden groenten erbij doen, de tomatenpuree, het bouillonblokje, het komijnzaad, de kurkuma, een beetje chilipeper en zoveel water dat het geheel een sauserig soepje wordt (ik denk dat ik er wel een 1/2 l water in doe, als het teveel is kun je het langer laten koken). Laten koken totdat de groenten (de aardappels voornamelijk) gaar zijn. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Eet smakelijk.

Serveertip

Lekker met couscous met rozijnen

Laatste reacties

vanderhorn avatar
vanderhorn 08-08-2011

Heel blij was ik met dit recept, want ik heb net zo``n groentepakket. Alle ingrediënten had ik dus zo maar in huis. En het was superlekker! Het was alleen wat veel, we kregen het niet op en we hebben echt ons best gedaan.

bienegirl avatar
bienegirl 15-01-2011

hoi . je recept lijkt me wel lekker zal het zo ook eens proberen. maar met deze knolletjes ben ik wel opgegroeid. dus die komen bij ons geregeld op tefel. bij ons worden ze gegeten in een witte groentesaus. schillen in schijfjes snijden en beetgaar koken en dan een witte bechamelsaus maken met het kookvocht de groente erin en wat peterselie. dit bij aardappel met vlees is heerlijk. gr biene

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten