1. Home
  2. Recepten
  3. amuse hammouse met portgelei

amuse hammouse met portgelei

  •  , Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-01-2011

Ingrediënten 4 personen


1 sneetje wit-casinobrood
40 g gebraden beenham
75 g mascarpone
zout en peper
2 blaadjes witte gelatine
1 1/2 dl rode port
6 blaadjes selderij


amuse hammouse met portgelei
amuse hammouse met portgelei
amuse hammouse met portgelei
amuse hammouse met portgelei

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Korstjes van casinosneetje snijden en sneetje uitrollen tot ca. 1/2 cm dikte. In kommetje met staafmixer ham fijnhakken. Mascarpone erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper. In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. In pan port aan de kook brengen. Port ca. 3 minuten laten inkoken, op smaak brengen met zout. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete port oplossen. Portmengsel ca. 5 minuten laten afkoelen. Schaaltje bekleden met plasticfolie. Uitgerold casinosneetje erin leggen. Ham-mascarponemengsel erover verdelen en gladstrijken. Selderijblaadjes erop leggen. Portmengsel erover schenken en geheel in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.

Serveertip

Plasticfolie uit schaaltje nemen en opzij vouwen. Met warm scherp mes hammousse in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden. Blokjes op vier kleine schoteltjes of amuse lepels leggen

Bron

Ah



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top