1. Home
  2. Recepten
  3. hammousse amuse

hammousse amuse

  •  , Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2011

Ingrediënten 4 personen


1/2 komkommer
2 eetlepels suiker
5 eetlepels wittewijnazijn
100 g achterham
1 bakje zuivelspread bieslook light (150 g)


hammousse amuse
hammousse amuse

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schaaf met een kaasschaaf lange dunne repen van de komkommer. Bestrooi de repen met 2 tl zout en laat in een zeef 30 min. uitlekken. Los de suiker op laag vuur op in de azijn en laat afkoelen. Spoel de komkommer af, knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit en schep door de azijn. Snijd de plakjes achterham in reepjes. Houd enkele reepjes achter voor garnering. Pureer de rest van de ham samen met de zuivelspread met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper. Schep met een ijsbolletjestang of 2 natte lepels een bolletje hammousse in een glas en leg de komkommer erop. Garneer met de rest van de ham. Lekker met knapperig stokbrood

Bron

Ah



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top