hammousse amuse

  • Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2011
  • hammousse amuse

    Hammousse amuse

    Hammousse amuse

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 komkommer
2 eetlepels suiker
5 eetlepels wittewijnazijn
100 g achterham
1 bakje zuivelspread bieslook light (150 g)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schaaf met een kaasschaaf lange dunne repen van de komkommer. Bestrooi de repen met 2 tl zout en laat in een zeef 30 min. uitlekken. Los de suiker op laag vuur op in de azijn en laat afkoelen. Spoel de komkommer af, knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit en schep door de azijn. Snijd de plakjes achterham in reepjes. Houd enkele reepjes achter voor garnering. Pureer de rest van de ham samen met de zuivelspread met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper. Schep met een ijsbolletjestang of 2 natte lepels een bolletje hammousse in een glas en leg de komkommer erop. Garneer met de rest van de ham. Lekker met knapperig stokbrood

Bron

ah

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten