Pittige Toscaanse soep
- 30-60 min.
Je kunt niet verkeerd gaan met stevige soepen en stoofschotels in de winter.
Ingrediënten 8 recipe.people
2 pittige Italiaans, Portugees of Spaans varkensworstjes (bijv. Andouille,Linguiça, chouriço of Chorizo), rauw of gekookt
2 eetlepels olijfolie (of andere plantaardige olie)
1 grote ui geschild en in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook in dunne plakjes
3 wortels gewassen, geschild en in blokjes gesneden
3 stengels bleekselderij gewassen en gesneden
2 eetlepels tomatenpuree (of een paar tomaten)
1 eetlepel gedroogde oregano (of salie, rozemarijn, of tijm)
1 / 2 theelepel versgemalen zwarte peper
2 kwart kippenbouillon, bij voorkeur zelfgemaakte
1 / 2 kop droge rode wijn (optioneel)
4 kopjes koud water
wat boerenkool, snijbiet), gewassen, en grof gesneden ( mag ook groente naar
smaak )
1 1 / 2 theelepel zeezout
1 pot cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
Parmigiano Reggiano, met een dunschiller voor de garnering (of andere
zoute, nootachtig, harde kaas)
Voorbereiding
Als de worst rauw is, plaats in de koekenpan en zet op matig hoog.
Bakken totdat het een interne temperatuur van 140 graden, ongeveer 10
minuten, draai ze minstens een keer.
Haal ze uit de pan en snijd in stukken
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie op medium.
Eenmaal warm, voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien doorschijnend
zijn, ongeveer 8 minuten.
Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak tot begin te verzachten, ongeveer
10 minuten.
Voeg de tomatenpuree, oregano, zwarte peper, en bak 2 minuten.
Voeg de kippenbouillon, de wijn (indien gebruikt), en water en breng aan de
kook.
Groenten en zout toe te voegen. Sudderen tot de groenten zijn net gaar,
10-15 minuten (afhankelijk van het groen).
Voeg de worst, bonen, zout, en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
Bron
http://blog.asmartmouth.com/
Serveertip
Garneer met grote krullen van de Reggiano en laat smelten.
Serveer met wat knapperig brood.