Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Soep
  4. Pittige Toscaanse soep

Pittige Toscaanse soep

Door: will_s

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-01-2011

Ingrediënten 8 personen


2 pittige Italiaans, Portugees of Spaans varkensworstjes (bijv. Andouille,
Linguiça, chouriço of Chorizo), rauw of gekookt
2 eetlepels olijfolie (of andere plantaardige olie)
1 grote ui geschild en in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook in dunne plakjes
3 wortels gewassen, geschild en in blokjes gesneden
3 stengels bleekselderij gewassen en gesneden
2 eetlepels tomatenpuree (of een paar tomaten)
1 eetlepel gedroogde oregano (of salie, rozemarijn, of tijm)
1 / 2 theelepel versgemalen zwarte peper
2 kwart kippenbouillon, bij voorkeur zelfgemaakte
1 / 2 kop droge rode wijn (optioneel)
4 kopjes koud water
wat boerenkool, snijbiet), gewassen, en grof gesneden ( mag ook groente naar
smaak )
1 1 / 2 theelepel zeezout
1 pot cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
Parmigiano Reggiano, met een dunschiller voor de garnering (of andere
zoute, nootachtig, harde kaas)


Pittige Toscaanse soep
Pittige Toscaanse soep

Je kunt niet verkeerd gaan met stevige soepen en stoofschotels in de winter.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Als de worst rauw is, plaats in de Koekenpan en zet op matig hoog.
Bakken totdat het een interne temperatuur van 140 graden, ongeveer 10
minuten, draai ze minstens een keer.
Haal ze uit de pan en snijd in stukken

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie op medium.
Eenmaal warm, voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien doorschijnend
zijn, ongeveer 8 minuten.
Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak tot begin te verzachten, ongeveer
10 minuten.
Voeg de tomatenpuree, oregano, zwarte peper, en bak 2 minuten.
Voeg de kippenbouillon, de wijn (indien gebruikt), en water en breng aan de
kook.
Groenten en zout toe te voegen. Sudderen tot de groenten zijn net gaar,
10-15 minuten (afhankelijk van het groen).
Voeg de worst, bonen, zout, en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

Serveertip

Garneer met grote krullen van de Reggiano en laat smelten.
Serveer met wat knapperig brood.

Bron

Http://blog.asmartmouth.com/



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top