1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

Door: kalasa

  • Vegetarisch, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-01-2011

Ingrediënten


200 gr linzen
1 grote ui
teentje knoflook
blikje champignons
margarine om in te fruiten
2 à 3 tomaten, in stukjes
halve eetl. karwijzaad (kummel)
bloem
ca 2 l groente bouillon


Verder heb je nodig


De Hooimadam, een moderne variant op de ouderwetse hooikist.

Dit is een prachtige uitvinding voor iedereen die niet te lang achter het fornuis wil staan en toch bewust en gezond wilt eten.
Bovendien nog besparend ook op de energie rekening.

de Hooimadam

Is bedacht door Nicoline Hooijmans en Fred Dijkstra. www.hooimadam.nl

Is bedacht door Nicoline Hooijmans en Fred Dijkstra.
www.hooimadam.nl

Vegetarisch koken maar niet urenlang in de keuken staan. Dit is mogelijk, ook dankzij het gebuik van de Hooimadam.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de linzen gaar.
Hiervoor gebruik ik de Hooimadam, zodat ik de pan met linzen minimaal op de warmtbron heb staan. Wanneer de linzen goed doorkoken, de pan in de Hooimadam zetten en het geheel ca 3 uur laten garen.

Bereidingswijze

Snijd de ui klein en fruit deze in de margarine. Fruit de uitgeperste knoflook ook mee.
Voeg de tomatenstukjes toe en het karwijzaad en bind dit alles met bloem.
Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe en de gare linzen.

Serveertip

Serveer hierbij rijstbrood en giet eventueel een scheutje room in de soep of wat creme fraiche bij het opdienen.

Bron

Smakelijk snel & gemakkelijk, recepten van maaltijdschotels



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kalasa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top