Aardappel-venkelsalade met eieren en dragonmayonaise

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-01-2011
  • Aardappel-venkelsalade met eieren en dragonmayonaise

    Aardappel-venkelsalade met eieren en dragonmayonaise

    Aardappel-venkelsalade met eieren en dragonmayonaise

  • Aardappel-venkelsalade met eieren en dragonmayonaise

    Aardappel-venkelsalade met eieren en dragonmayonaise

    Aardappel-venkelsalade met eieren en dragonmayonaise

Salade die goed op het buffet past.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g geschilde aardappelen, vastkokend
1 venkelknol
4 eieren, hardgekookt
4 eetl. mayonaise
1 eetl. dragonazijn
1 theel. gedroogde dragon
1/2 bosje bieslook, fijngehakt
zout en versgemalen peper



Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan
1 schaal of 4 kleinere

Voorbereiding

Snijd de aardappelen in kleine vierkante blokjes en zet ze op met water en zout. Kook ze beetgaar en giet ze af.
Laat ze uitgespreid afkoelen op een platte schaal. Snijd ondertussen de venkel in vieren en snijd de stukken in ragfijne reepjes. Snijd de eieren in grove stukken.

Bereidingswijze

Roer de mayonaise los met de azijn en dragon. Schep de aardappel, venkel, eieren, mayonaise en bieslook voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Laat de salade afgedekt nog een uur op smaak komen in de koelkast.

Bron

boodschappen

Serveertip

Variatie:
Dragonazijn kan worden vervangen door: wittewijnazijn.
Ook lekker met een beetje mosterd.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten