1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. HOLLANDSE KAASSOORTEN TERRINE

HOLLANDSE KAASSOORTEN TERRINE

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2011

Ingrediënten 12 personen


300 g (verse) zachte geitenkaas
1-2 el fijngesneden bladselderij
1/2 tl kerriepoeder
300 g verse roomkaas
2 tl mosterdzaadjes, gekneusd
2 tl komijnzaadjes, gekneusd
24 pl. Edammer kaas
24 pl. schapenkaas
24 pl. Friese nagelkaas
12 pl. roggebrood
4 dl rode wijn



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

12 stuks PVC-ringen licht invetten

Bereidingswijze

12 stuks PVC-ringen licht invetten.

Geitenkaas losroeren en mengen met selderij en kerriepoeder.
Verse roomkaas losroeren en mengen met mosterd- en komijnzaadjes.
Uit elk plakje kaas l cirkel steken die net in de PVC-ring past.
2 plakjes Edammerkaas in elke ring leggen.
Geitenkaasmousse erop scheppen en gladstrijken.
In elke ring 2 plakjes schapenkaas op de geitenkaasmousse leggen en daarop
de roomkaasmousse strijken.
Afdekken met plakjes Friese nagelkaas.

Terrines 1 uur in de vriezer laten opstijven en daarna in de koelkast plaatsen tot het uitserveren.
Kook de wijn in tot stroopdikte eventueel licht binden.

Serveertip

Stort de terrine midden op het bord en garneer met een veeg ingedikte rode wijn. Leg er een plakje roggebrood naast.

Bron

Van de kaasboer



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jean10


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jean10
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top