1. Home
  2. Recepten
  3. Worteltaart

Worteltaart

Door: mistermalcolm

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-01-2011

Ingrediënten


2 theelepels kaneel
0,5 theelepel zout
1,5 theelepel bakpoeder
300 gram basterdsuiker
0,5 zakje vanille suiker
240 gram bloem
Dit moet je samen mengen.

In een andere kom doe je:
360 ml extra vierge olijfolie
4 Stuks eieren
300 gr geraspte wortel
Een handje blanke en een handje bruine rozijnen.
60 gr walnoten, 60 amandelen
Een handje pecannoten en een handje hazelnoten
Maal alle noten fijn met een Mixer.

Eventueel kan je er een roomsaus bij maken.
Voor de roomsaus neem je:
225 gr verse roomkaas (monchou)
100 gr roomboter
150 gr poedersuiker
1 theelepel vanille essence of een zakje vanille suiker.


Verder heb je nodig


2 beslagkommen, een springvorm (26 cm), een mixer


Ontdek meer:

Bereidingswijze

De eerste twee mengsels afzonderlijk eerst goed mengen, daarna bij elkaar voegen en goed doorroeren. Dan de ingevette bakvorm met het mengsel vullen en ongeveer 45 minuten bakken op gasovenstand 3/ 175°C. Daarna oven 45 minuten op 75°C laten doorgaren.

Intussen de roomsaus loskloppen. De roomsaus laten opstijven in de koelkast.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mistermalcolm
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top