1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gestoofde karbonade met tomaten - tijmpesto

Gestoofde karbonade met tomaten - tijmpesto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2011

Ingrediënten 4 personen


1 ui
1 winterwortel
200 gram gerookte spekblokjes
1 eetlepel zonnebloemolie
4 schouderkarbonades
peper
zout
1 blik tomatenblokjes
100 ml vleesbouillon
100 ml witte wijn
250 gram tuinbonen
ciabatta



Gestoofde karbonade met tomaten - tijmpesto
Gestoofde karbonade met tomaten - tijmpesto

Een Toscaans gerecht uit de Chiantistreek

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

VOOR DE TOMATEN-TIJMPESTO
1 potje rode pesto
1 theelepel gehakte verse tijm
1 eetlepel olijfolie.

Bereidingswijze

[B]Meng de ingredi├źnten voor de tomaten-tijmpesto en zet deze apart.
Snipper de ui.
Schrap de wortel en verdeel deze in plakjes.
Bak de spekblokjes zachtjes uit in een braadpan.
Voeg de olie toe en bak de karbonades, met het spek nog in de pan, rondom aan.
Haal de schouderkarbonades uit de pan en bak de ui en wortel 3 minuten.
Leg de karbonades terug in de pan en strooi er peper en zout over.
Giet de tomatenblokjes met sap, de bouillon en wijn erbij en stoof zachtjes met de deksel 30 minuten.
Kook intussen de tuinbonen, giet ze af, laat uitlekken en voeg ze de laatste 5 minuten bij het gerecht.


Serveertip

Serveer de karbonades met ciabatta en de tomaten-tijmpasto.

Bron

Ditjes en Datjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top