Pittige kipspiesjes
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 10-01-2011
Ingrediënten 2 personen
* 1 teentje knoflook, geperst* 1 theelepel sambal oelek
* 2 eetlepels sojasaus
* 1 eetlepel olie
* 150 g kipfilet, in lange dunne repen
* 1 eetlepel milde Indiase currypasta
* 100 g zilvervliesrijst
* 150 g kippenbouillon (van tablet)
* 1 pak stoomgroenten broccoli-rode ui-paprika
Benodigdheden
satéstokjesVoorbereiding
Roer in een schaal de knoflook, sambal, sojasaus en 1 eetlepel olie door elkaar. Schep de kip erdoor en marineer hem 15 minuten.
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Bereidingswijze
Verhit in een antiaanbakpan de currypasta. Schep de rijst erdoor en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 minuten met de deksel op de pan op laag vuur gaar.
Steek de kiprepen zigzag aan satéstokjes, leg ze in een braadslede en rooster de kipspiesjes in de oven in 10 minuten gaar en bruin. Keer ze regelmatig en bestrijk ze dan met de marinade.
Bereid de stoomgroenten in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bron
AH
Serveertip
Schep de stoomgroenten door de curryrijst en schep deze in diepe borden. Leg de kipspiesjes er bovenop.
Je kunt de kipspiesjes ook in de grillpan bereiden. Reken dan op 5 minuten baktijd per kant.
Energie 445 kcal- Eiwit 23 g- Vet 16 g- Koolhydraten 51 g (per eenpersoonsportie)
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties