Pittige kipspiesjes

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2011
  • Pittige kipspiesjes

    Pittige kipspiesjes

    Pittige kipspiesjes

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* 1 teentje knoflook, geperst
* 1 theelepel sambal oelek
* 2 eetlepels sojasaus
* 1 eetlepel olie
* 150 g kipfilet, in lange dunne repen
* 1 eetlepel milde Indiase currypasta
* 100 g zilvervliesrijst
* 150 g kippenbouillon (van tablet)
* 1 pak stoomgroenten broccoli-rode ui-paprika
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
satéstokjes

Voorbereiding

Roer in een schaal de knoflook, sambal, sojasaus en 1 eetlepel olie door elkaar. Schep de kip erdoor en marineer hem 15 minuten.
Verwarm de oven voor op 225 °C.

Bereidingswijze

Verhit in een antiaanbakpan de currypasta. Schep de rijst erdoor en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 minuten met de deksel op de pan op laag vuur gaar.
Steek de kiprepen zigzag aan satéstokjes, leg ze in een braadslede en rooster de kipspiesjes in de oven in 10 minuten gaar en bruin. Keer ze regelmatig en bestrijk ze dan met de marinade.
Bereid de stoomgroenten in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bron

AH

Serveertip

Schep de stoomgroenten door de curryrijst en schep deze in diepe borden. Leg de kipspiesjes er bovenop.

Je kunt de kipspiesjes ook in de grillpan bereiden. Reken dan op 5 minuten baktijd per kant.

Energie 445 kcal- Eiwit 23 g- Vet 16 g- Koolhydraten 51 g (per eenpersoonsportie)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten