Bas` pancake bonanza
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 09-01-2011
Laten we eerlijk zijn, iedereen is wel een beetje klaar met de standaard pannenkoek-met-appel. Niemand vind m zo na 100 keer echt nog lekker en als je m staat te bakken hangt er zon 1957-sfeer in je keuken. Het is 2011.
Met deze simpele aanpassing trek je die appelpannenkoek weer helemaal naar de toekomst en als je m op een first-date voor je (aankomende) vriend of vriendin bakt is het erna gegarandeerd AAN.
nota bene:
Bij ons thuis heet deze pannenkoek inmiddels ook wel de tandartsen-vakantie-pannenkoek, dus vergeet je tanden niet te poetsen!
Ingrediënten 2 personen
1 pak Honig/Koopmans/whatever Pannenkoekenmix Meergranen2 eieren
900 ml melk
1 appel (elstar)
witte basterdsuiker
Benodigdheden
Goeie anti-aanbak koekenpanVoorbereiding
Maak het pannenkoekenbeslag op je eigen vertrouwde manier. Niet stiekem met water, gewoon melk gebruiken.
Snijd de appel eerst door de helft en dan in een aantal zo dun mogelijke plakjes. Bestrooi ze met de basterdsuiker en laat ze even staan, zodat de suiker een beetje smelt.
Bereidingswijze
Laat in een goeie anti-aanbak-koekenpan wat boter of olie loeiheet worden. Je eerste pannenkoek mislukt altijd als je m niet heet genoeg laat worden.
Zet het vuur op middelmatige hoogte. (Liever iets te laag dan iets te hoog)
Bedek de pan met wat plakjes besuikerde appel. Laat deze lekker aanbakken tot je de randjes bruin ziet worden. De magie van deze lekkerste pannenkoek die ik ooit heb gehad zit m in deze stap! Het worden nu namelijk heerlijke gekaramelliseerde appeltjes!
quote: dit heb ik nog nooit geproefd
quote: hoe DOE je dit?
quote: wil je eventueel met me trouwen?
Als de appeltjes bruin worden moet je onmiddelijk een volle pollepel beslag erover heen gieten. Laat de pannenkoek garen aan die kant (de appeltjes zullen niet aanbranden) en draai m na een aantal minuten om.
Bak deze kant nog even lekker donkerbruin en dien hierna onmiddelijk op!
Serveertip
Mijn vriendin is gek op de Slappel (een slap gebakken appel pannenkoek), maar een echte pannenkoek is natuurlijk lekker knapperig. Laat de pannenkoeken die je af hebt dus niet tussen 2 borden slap liggen worden, maar dien ze direct uit de pan op.
Laatste reacties
Natuurlijk hadden we nog geen Tefal pan en ook geen koopmansbakmeel.
Ik weet niet hoe de pannekoek uit de jaren vijftig eruit zag, maar bij mij thuis in de jaren vijftig werd de appelpannekoek op deze manier gebakken. Natuurlijk bak ik ze nog altijd zo. En lekker zijn de pannekoeken, ben ik helemaal met u eens.
nou je verhaal erbij spreekt me in ieder geval aan! ben benieuwd!
nou je verhaal erbij spreekt me in ieder geval aan! ben benieuwd!