1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Libanese Citroenkip

Libanese Citroenkip

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-01-2011

Ingrediënten 4 personen


1 grote kip in stukken
2 theelepels kaneel
2 theelepels venkelzaad
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel chilipoeder
2 theelepels zwarte peperkorrels
2 theelepels zeezout
3 volle eetlepels bloem
olijfolie
1 grote venkelknol grof gesneden het groen gehakt en achtergehouden.
1 rode ui gepeld en grof gesnipperd.
2of 3 kleine citroenen (ingelegd)in stukjes
klein bosje verse rozemarijn grof gehakt.
150 gram farika of bulgur
1 wijnglas tequilla, wodka of witte wijn.
600 ml kippenbouillon of water
klein kuipje creme fraiche of zure room



Verder heb je nodig


Vijzel


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden..
Verdeel de kip in stukken en wrijf dan in een vijzel met stamper alle specerijen met het zout tot poeder.
Meng dat door de bloem en wrijf met deze geurige bloem alle kipdelen in ook alle hoekjes en gaatjes. Als je bloem over hebt, bewaar je die voor later.

Bereidingswijze

Verhit een passende braadpan of braadslee op het fornuis met 5 eetlepels olie. Bak eerste alle kipdelen aan een kant bruin, je moet ze in een enkele laag bakken. Zodra ze mooi van kleur zijn haal je ze uit de pan en leg ze op een schaal. Zet het vuur hoger en doe de venkel, de ui, de ingelegde citroenen en de rozemarijn in de pan of braadslee. Fruit alles 5 minuten tot het mooi zacht is. Voeg de overgebleven bloem toe met de farika of bulghur en roer alles goed door. Voeg de tequilla, wodka of wijn toe en laat deze verdampen waardoor alleen een heerlijk frisse geur en smaak achterblijft. Schenk er zoveel kippenbouillon of water op dat dit gelijk staat met het graan en de groenten. Nu moet je een cartouche maken. Maken hem eerst onder de kraan nat en bestrijk hem dan met olijfolie, zodat hij niet blijft plakken. Leg de cartouche op het graan en de groenten en leg de kip erop. Zet alles 45 minuten in de voorverwarmde oven tot het vel van de kip lekker knapperig is. Soms blijven er wat graankorrels aan plakken en die verkleuren dan. Dat is lekker, maar als je dat niet wilt, zorg dan dat de pan hoog in de oven staat, zodat er weinig onderarmte is. Direct opdienen met een flinke klodder creme fraiche of zure room bestrooid met het venkelgroen.

Serveertip

Ik weet niet precies wat die cartouche inhoudt. Dat ga ik nog vragen.......

Bron

Buurjongen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inekerock


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inekerock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top