1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Cake
  6. Cheese cake

Cheese cake

Door: smulbeer

  • Engels, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-01-2011

Ingrediënten 8 personen


De bodem: 200 gr. zandkoekjes (uit pak), 120 gr. boter
3 kleine eetl. bruine suiker

Cake: 120 gr. suiker, 3 kleine eetl.bloem, 0,5 theel. zout, 450 gr. dikke kwark of verse roomkaas, 3 kleine eetl. citroensap, 4 gescheiden eieren, 20 cl. room



Een mooie, zachte zoete kwarktaart met een vleugje zout.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 160º, cakeblik invetten en bestrooien met bloem. Bodem maken: smelt de boter met de suiker, verkruimel de koekjes en meng dit. Druk dit mengsel stevig in de vorm.

Bereidingswijze

Cake: Meng de suiker met de kwark en voeg het zout en citroensap toe. Goed roeren. Eigeel en de bloem in diverse etappes erdoor mengen en goed roeren. Room toeveogen en roeren. Klop de eiwitten stijf en voeg ze al luchtig scheppend toe aan het mengsel. Als alles goed en luchtig is gemengd het beslag in de cakevorm doen. bak de cake in het midden van de oven in 1 à 1,5 uur gaar. Cake uit de oven halen en de zijkanten los snijden. Bijna geheel laten afkoelen alvorens de cake uit de vorm te halen.

Serveertip

Decoreren met poedersuiker en/of fruit.

Bron

Simon Kenworthy



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smulbeer
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top