Zoete aardappelsoep
- Amerikaans, Soep
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
•500 gram zoete aardappel (of bataat), geschild en in stukken gesneden•250 gram wortel, in stukken
•1 ui, grof gehakt
•1 klontje boter
•50 gram bloem
•1 klein rood pepertje, fijngesneden
•1 teen knoflook, fijngesneden
•1 liter groentebouillon
•2 eetlepels sojasaus
•2 dl kokosmelk
•koriander, naar smaak
Bereidingswijze
Laat de zoete aardappel, de wortel en de ui 10 minuten zweten in de boter met het deksel op de pan. Roer de peper, het knoflook en de bloem erdoor. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat het goedje 20 minuten koken. Pureer de soep en doe de kokosmelk, de sojasaus en de koriander erbij.
Bron
.
Serveertip
Lekker met stokbrood