Afrikaanse vispastei

  • Afrikaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-01-2011
  • Afrikaanse vispastei

    Afrikaanse vispastei

    Afrikaanse vispastei

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g kabeljauw, in stukken van 2 cm
1 tl gemalen komijn (djinten)
1 tl gemberpoeder (djahé)
4 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
3 stuks bosui in ringetjes
1 bakje verse koriander (15 g), grof gehakt
1 bakje amandelschaafsel (55 g), geroosterd
8 plakjes filodeeg (pakje 10 plakjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier..

Voorbereiding

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi met de komijn, gemberpoeder en peper en zout naar smaak. Laat de kruiden in de vis trekken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ondertussen 2 el olie in een pan en bak de ui 2 min. Bak de rode peper en de knoflook 2 min. mee. Voeg de vis toe en bak ca. 4 min. tot hij gaar is. Voeg de bosui, koriander en amandel toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze

Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk dit papier dun met olie. Leg er 4 plakjes filodeeg op, steeds haaks op elkaar. Bestrijk elk plakje dun met olie. Schep de visvulling erop en dek af met 4 plakjes filodeeg, haaks op elkaar. Bestrijk elk plakje dun met olie. Rol het deeg rondom de vulling op. Bak de pastei in ca. 15 min. goudbruin

Bron

liesbeth

Serveertip

Lekker met een wortelsalade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten