1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Risotto met zalm en mascarpone

Risotto met zalm en mascarpone

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-01-2011

Ingrediënten 4 personen


1 el ui (kleingesneden), 2 el boter, 2 el olijfolie, 200 gr gerookte zalm (in dunne reepjes), 60 ml wodka of witte wijn, 380 gr risotto- of carnaroli-rijst, ruim 1 liter visbouillon, 220 gr mascarpone (of minder vette zure room), 2 el kaviaar, 1 el bieslook (grof gehakt)



Goede risotto met gerookte zalm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Regels voor goede risotto:
Bij voorkeur Italiaanse rijst gebruiken.
Rijst niet wassen.
Rijst koken op middelmatig tot hoog vuur.
Bouillon beetje bij beetje toevoegen.
Blijven roeren om aanbranden te voorkomen.
De risotto moet nat en al dente opgediend worden.
Heet opdienen.

Bereidingswijze

De helft van de uien in wat boter en 1 el olijfolie fruiten tot ze goudgeel zijn. De gerookte zalm toevoegen en met de wodka flamberen of als je wijn gebruikt de wijn toevoegen. Opzij zetten. De rest van de uitjes in de helft van de boter en de rest van de olijfolie fruiten. De rijst toevoegen en enkele minuten meebakken. Beetje bij beetje de hete visbouillon erbij schenken en 17 tot 18 minuten zachtjes laten koken. Regelmatig omroeren en als er bijna geen vocht meer is, nieuwe bouillon bijschenken. Van het vuur nemen. De zalm en de mascarpone (of zure room) erdoor scheppen, de kaviaar en de bieslook eroverheen en direct opdienen.

Bron

Italiaanse risotto - Luciano Boseggia



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bernardine


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bernardine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top