Clam chowder

  • Amerikaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Clam chowder

    Clam chowder

    Clam chowder

Lekkere zeevruchtensoep in combinatie met spek en bleekselderij

Deel dit recept

Ingrediënten 10 recipe.people
2 kg Kokkels
6 st Laurierblad
300 gr Dobbelsteentjes spek
3 st ui, fijngesneden
200 gr Bleekselderij
2,5 ltr Kokkelbouillon, apart gehouden na het pocheren
6 st Aardappel, geschild en in blokjes gesneden
600 ml Room
3 tl Salie
3 tl Tijm
2 el Tabasco
1,5 el Worcestersaus
3 el Maïzena
3 el Peterselie, fijngehakt
3 el Bieslook, gesneden
Peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1) Kokkels wassen, samen met de laurierblaadjes in de pan doen met zoveel water dat ze net onder staan. Op half vuur met deksel op de pan laten stomen totdat de schelpen geheel geopend zijn. 2,5 liter kookvocht apart houden en zeven door een vochtige doek.
2) Gekookte kokkels uit de schelpjes plukken, grof hakken, opletten dat alle harde delen goed zijn fijngemaakt.
3) Het spek uitbakken tot het knapperig is en apart houden.
4) De ui en bleekselderij bakken in het spekvet, aardappelen toevoegen en de gezeefde bouillon toevoegen en in 10 minuten doorkoken totdat de aardappels net gaar zijn.
5) Salie, tijm, Tabasco, Worcestersaus toevoegen.
6) Vervolgens de room toevoegen en aan de kook brengen.
7) Maïzena aanmaken met een beetje koud water en al roerend aan de soep toevoegen.
8) De chowder op matig vuur nog 5 minuten zachtjes laten indikken.
9) Op smaak brengen met peper en zout.
10) De kokkels en uitgebakken spek verdelen over 10 voorverwarmde borden, hete bouillon erover schenken.

Serveertip

Garneren met peterselie en bieslook.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Jaap_Boer avatar

Doorsturen

Home Recepten