1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wijngaardslakken Met Kruidenboter

Wijngaardslakken Met Kruidenboter

Door: will_s

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-01-2011

Ingrediënten


24 slakken + huizen
1 sjalot
1 teen knoflook
handvol bladpeterselie fijngesneden
grofgemalen zout
peper
1 tl marc de bourgogne of cognac
200 gr roomboter


Wijngaardslakken Met Kruidenboter
Wijngaardslakken Met Kruidenboter

Heerlijk voorgerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak 1 sjalotje, 1 teen knoflook, handvol bladpeterselie zeer fijn
en meng dit met grofgemalen zout en peper naar smaak en 1 tl marc de
bourgogne of cognac door 200 g zachte boter.
Doe wat boter in het slakkenhuis,
gevolgd door de slak en smeer de opening royaal dicht met boter.
Verwarm de slakkenhuizen zon 10 minuten in een over van 200 gr.
De boter moet bruisen, maar niet bruin worden.

Serveertip

Serveer met afbreekbrood of stokbrood.
En drink er een Pierre Chanau Chablis bij.

Bron

Marnix



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top