1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Goulashsoep
  6. Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker

Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker

Door: pwiggers

Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker

In de slowcooker (foto Louise)

In de slowcooker (foto Louise)
Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker

Geserveerd met Iers soda brood (foto Louise)

Geserveerd met Iers soda brood (foto Louise)
Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker
Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker
Verrukkelijke goulashsoep

Super lekker ....

Super lekker ....
Pikante goulashsoep

Bereidt in een buitenketel.

Bereidt in een buitenketel.
Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker
Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker
Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker
Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker
Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker
Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker
  • Duits, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-01-2011

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER!
Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk!

Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid:
Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt.
Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


2 flinke uien -
3 teentjes knoflook -
500 gram aardappelen -
3 winterpenen -
500 gram rundvlees voor goulash -
2 eetlepels zonnebloemolie -
2 eetlepels tomatenpuree -
1 blikje gepelde tomaten -
1 pot geroosterde paprika`s (720 gr) -
4 runderbouillon-tabletten -
zout, peper -
paprikapoeder naar smaak -
cayennepeper naar smaak


Verder heb je nodig


Grote pan


Bereidingswijze

Pel en snipper de uien en de knoflook.
Schil de winterpenen en de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
Snij de gepelde tomaten in stukjes, verwijder eventuele velletjes en kroontjes. (Vocht niet weggooien!)
Laat de geroosterde paprika`s uitlekken. Verwijder de pitjes en zwarte stukjes. Snij de paprika`s in stukjes of reepjes.Verhit de olie en bak hierin het vlees op hoog vuur rondom bruin.
Voeg de ui- en knoflook-snippers toe en bak even mee.
Voeg aardappelen, winterpeen en tomatenpuree toe en roer goed door.
Voeg de gepelde tomaten, het tomatenvocht en de geroosterde paprika`s toe.
Doe er plm. ¾ liter water en de bouillontabletten bij.
Roer alles goed door en breng aan de kook.
Laat de soep plm. 1 ½ - 2 uur zachtjes koken tot het vlees gaar is.
Breng de soep op smaak met zout, peper, paprikapoeder en cayennepeper.

Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker.

Tags, , , , , , , ,

Serveertip

Heerlijk met uienbroodjes.

Bron

Krant van Supermarkt in Duitsland



Deel dit recept

Reacties (95)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top