Pittig zoete kipfilet met spitskool en haricots verts uit de wok
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Een heerlijk wokgerecht dat ik zeker vaker ga maken. De mate van "pittig" is afhankelijk van de hoeveelheid sambal in het gerecht. In plaats van peultjes heb ik deze keer haricots verts gebruikt. In plaats van de Chinese kool in hetoorspronkelijke recept spitskool. Ik denk dat het aan de smaak niet veel afdoet. Wij vonden het erg lekker. (Helaas is de foto mislukt en komt die later!)
Aangepast recept uit Allerhande.
Ingrediënten 2 recipe.people
2 eetlepels zonnebloemolie -200 gram kipfilet in reepjes -
1 teentje knoflook -
200 gram haricots verts -
1 grote ui -
2 eetlepels sojasaus -
1 afgestreken eetlepel bruine basterdsuiker -
1 theelepel sambal -
200 gram spitskool in reepjes -
peper en zout
Benodigdheden
WokVoorbereiding
Maak de bonen schoon en snij grote bonen door midden.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Bestrooi de kip met peper en zout.
Bereidingswijze
Verhit de olie in de wok en bak de kip op hoog vuur bruin.
Voeg de ui, sambal en de knoflook toe en bak dit even mee.
Voeg de haricots verts, sojasaus en basterdsuiker toe en roerbak dit tot de bonen beetgaar zijn.
Schep nu de spitskool erdoor. Laat de kool een paar minuten meegaren.
Warm goed door en serveer!
Bron
Allerhande 09-2010 - wel aangepast
Serveertip
Lekker met rijst.
AAngepast recept uit Allerhande: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R660128/zoete-kip-en-peultjes-uit-de-wok