Pittig zoete kipfilet met spitskool en haricots verts uit de wok

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Pittig zoete kipfilet met spitskool en haricots verts uit de wok

    Pittig zoete kipfilet met spitskool en haricots verts uit de wok

    Pittig zoete kipfilet met spitskool en haricots verts uit de wok

Een heerlijk wokgerecht dat ik zeker vaker ga maken. De mate van "pittig" is afhankelijk van de hoeveelheid sambal in het gerecht. In plaats van peultjes heb ik deze keer haricots verts gebruikt. In plaats van de Chinese kool in hetoorspronkelijke recept spitskool. Ik denk dat het aan de smaak niet veel afdoet. Wij vonden het erg lekker. (Helaas is de foto mislukt en komt die later!)
Aangepast recept uit Allerhande.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
2 eetlepels zonnebloemolie -
200 gram kipfilet in reepjes -
1 teentje knoflook -
200 gram haricots verts -
1 grote ui -
2 eetlepels sojasaus -
1 afgestreken eetlepel bruine basterdsuiker -
1 theelepel sambal -
200 gram spitskool in reepjes -
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Voorbereiding

Maak de bonen schoon en snij grote bonen door midden.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Bestrooi de kip met peper en zout.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok en bak de kip op hoog vuur bruin.
Voeg de ui, sambal en de knoflook toe en bak dit even mee.
Voeg de haricots verts, sojasaus en basterdsuiker toe en roerbak dit tot de bonen beetgaar zijn.
Schep nu de spitskool erdoor. Laat de kool een paar minuten meegaren.
Warm goed door en serveer!

Bron

Allerhande 09-2010 - wel aangepast

Serveertip

Lekker met rijst.
AAngepast recept uit Allerhande: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R660128/zoete-kip-en-peultjes-uit-de-wok

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten