1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Bayerisches Kraut of wittekool zoetzuur met spekjes

Bayerisches Kraut of wittekool zoetzuur met spekjes

  • Duits, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-01-2011

Ingrediënten 4 personen


750 gram witte kool -
1 grote ui -
2 teentjes knoflook -
150 gram mager rookspek in reepjes -
2 eetlepels zonnebloemolie -
1 vleesbouillontablet (verkruimeld) -
2 theelepels karwijzaad (kan eventueel ook zonder!) -
peper, zout naar smaak
2 eetlepels witte natuurazijn
1 flinke eetlepel suiker



Bayerisches Kraut

Bayerisches Kraut of zoetzure Witte Kool

Bayerisches Kraut of zoetzure Witte Kool

Deze heerlijke zoetzure witte kool maakte mijn moeder vroeger vaak. Het gerecht kwam ik een tijdje terug weer tegen in een Duits tijdschrift. Ik heb het recept wat aangepast omdat ik het originele recept erg vet vond. Toch smaakte het weer zoals vroeger: heel erg lekker. Ga ik nu zeker vaker maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de kool en snij deze in smalle reepjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook.Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de spekreepjes lichtbruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze mee tot glazig.
Doe de witte kool erbij. Bak even mee onder voortdurend roeren.
Voeg de azijn en de suiker toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg hierna 1 dl water en de verkruimelde bouillontablet toe. Weer goed doorroeren. Breng aan de kook. Laat de kool op een lage warmtebron, zonder deksel, in plm. 15 - 20 minuten gaar worden. Af en toe roeren.
De kool moet nog beetgaar blijven.
Je kunt de kool eventueel binden met wat maizena als er nog vocht over is.
Ik laat de kool dan meestal uitlekken in een vergiet.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld een karbonade of confit de canard. Smaakt er verrukkelijk bij.

Bron

Aangepast recept uit Duits tijdschrift



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top