Soesjestoren

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-01-2011
  • Soesjestoren

    Soesjestoren

    Soesjestoren

Deze "kerstboom" heb ik samen met mijn kleine nichtje als nagerecht op 1e Kerstdag gemaakt van slagroomsoesjes op elkaar gestapeld met chocolade-glazuur. Vooral leuk voor kinderen, maar ook volwassenen genieten er van!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 pakken slagroomsoesjes (diepgevroren)(ik had ze van AH) -
2 pakjes chocoladeglazuur (bijv. Baukje) -
poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
groot bord of schaal
pannetje met heet water

Voorbereiding

Laat de soesjes ontdooien, maar zorg ervoor dat ze nog niet helemaal zacht zijn.
Smelt het chocoladeglazuur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Bereidingswijze

Beleg de schaal met een laag slagroomsoesjes.
Giet over elk soesje wat chocoladeglazuur.
Leg er weer een laag soesjes op, maar laat de buitenste ring vrij.
Ga zo door tot je "een mooie boom" hebt.
Giet het restant van de chocoladeglazuur over de soesjes. Laat de chocolade wat opstijven.
Bestrooi met poedersuiker.

Serveertip

Ook heerlijk als gebak bij koffie of thee.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 05-01-2011

Hallo Petra, Ik ben helemaal verbaasd om een recept van jou te zien dat met bijna kant en klaar producten te maken is. Maar leuk hoor, zeker met kinderen. Ik heb het favoriet gezet. Dank je wel. Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten