Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

  • Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

  • Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

  • Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

  • Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

Marokkaans stoofgerecht uit een taijne

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g. runderpoulet,of stooflappen
Ras-El-Hanout*,
zout, peper,
olijfolie,
2 rode uien,
3 tomaten,
1 blik. tomatenblokjes met sap
1 rode peper,
3 knoflooktenen,
paar zoete aardappels, of gewone aardappelen zoals bintjes
2 pastinaken,
1 winterwortel,
1/2 groene paprika,
1 gele paprika,
1/2 zakje gedroogde abrikozen, door midden gesneden
1/2 pot groene olijven,
1 bojse verse koriander, gesneden en gewassen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 678,88 kcal
Koolhydraten 81,82 g
Eiwitten 30,17 g
Vetten 20,16 g
Benodigdheden

plastic zakje
Braadpan
tajine

Voorbereiding

schil de uien, pastinaak, zoete aardappelen, wortelen en de knoflook tenen en snijd ze grof. Was de paprikas en verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes. was de tomaten en snijd ze in grote stukken.

Bereidingswijze

Dep het vlees droog en doe in een zakje, samen met de Ras-El-Hanout. Schud alles goed om. Doe wat olijfolie in de braadpan en zet hem op het vuur. Laat het vlees beetje bakken. In een tajine wordt het vlees niet op hoge temperatuur dichtgeschroeid. Voeg de grofgesneden ui en tomaten toe. Hak peper zonder pitjes fijn en strooi dit samen met de knoflook over het vlees. Als het vlees een bruine kleur heeft het over doen in taijne en sluit de tajine en laat zon 2,5 a 3 uur sudderen op een laag pitje. Een uur voor het serveren gaan er de in grove stukken gesneden zoete aardappel, pastinaak, wortel en paprika bij. En de gehalveerde abrikozen en uitgelekte olijven.
Voor het serveren bestrooien met gehakte koriander.

Bron

Culimama / marja

Serveertip

Ras-El-Hanout is een specerijenmengsel van:
1 tl gemalen komijn,
1 tl gemalen gember,
1 1/4 tl gemalen koriander, 1½ tl zwarte peper,
1/4 tl cayennepeper,
4 geplette kruidnageltjes of 2 tl gemalen kruidnagel,
1½ tl kaneel.
Je kunt dit zelf mengen of kant en klaar kopen bij een Marokkaanse winkel.

Geef er een Turksbrood bij

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marjaerich avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten