Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-01-2011
  • Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

  • Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

  • Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

  • Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

  • Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

    Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

Marokkaans stoofgerecht uit een taijne

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g. runderpoulet,of stooflappen
Ras-El-Hanout*,
zout, peper,
olijfolie,
2 rode uien,
3 tomaten,
1 blik. tomatenblokjes met sap
1 rode peper,
3 knoflooktenen,
paar zoete aardappels, of gewone aardappelen zoals bintjes
2 pastinaken,
1 winterwortel,
1/2 groene paprika,
1 gele paprika,
1/2 zakje gedroogde abrikozen, door midden gesneden
1/2 pot groene olijven,
1 bojse verse koriander, gesneden en gewassen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
plastic zakje
Braadpan
tajine

Voorbereiding

schil de uien, pastinaak, zoete aardappelen, wortelen en de knoflook tenen en snijd ze grof. Was de paprikas en verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes. was de tomaten en snijd ze in grote stukken.

Bereidingswijze

Dep het vlees droog en doe in een zakje, samen met de Ras-El-Hanout. Schud alles goed om. Doe wat olijfolie in de braadpan en zet hem op het vuur. Laat het vlees beetje bakken. In een tajine wordt het vlees niet op hoge temperatuur dichtgeschroeid. Voeg de grofgesneden ui en tomaten toe. Hak peper zonder pitjes fijn en strooi dit samen met de knoflook over het vlees. Als het vlees een bruine kleur heeft het over doen in taijne en sluit de tajine en laat zon 2,5 a 3 uur sudderen op een laag pitje. Een uur voor het serveren gaan er de in grove stukken gesneden zoete aardappel, pastinaak, wortel en paprika bij. En de gehalveerde abrikozen en uitgelekte olijven.
Voor het serveren bestrooien met gehakte koriander.

Bron

Culimama / marja

Serveertip

Ras-El-Hanout is een specerijenmengsel van:
1 tl gemalen komijn,
1 tl gemalen gember,
1 1/4 tl gemalen koriander, 1½ tl zwarte peper,
1/4 tl cayennepeper,
4 geplette kruidnageltjes of 2 tl gemalen kruidnagel,
1½ tl kaneel.
Je kunt dit zelf mengen of kant en klaar kopen bij een Marokkaanse winkel.

Geef er een Turksbrood bij

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

YDekkers avatar
YDekkers 19-01-2013

De tajine staat op het vuur, nog een paar uurtjes geduld en wij gaan smullen!

`paulina avatar
`paulina 09-10-2012

ziet erlekker uit...neem het recept mee..dank je wel.groetjes van paulina

swampie1 avatar
swampie1 09-01-2011

Neem ik van je mee.Lijkt me heerlijk.Zie gastenboekgroetjes ans

alidada avatar
alidada 07-01-2011

Mooie foto heb je hiervan gemaakt Marja, ik neem dit recept mee, ik heb geen Tajine maar wel een slowcooker, ik ga het recept dus aanpassen. (de tijd bedoel ik). Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten