Pittige zuurkoolschotel

  • Multi-cultureel, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-01-2011

Lekker pittige zuurkoolschotel met o.a. sambal en ananas.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gram wijnzuurkool
800 gram aardappelschijfjes (2 zakjes van 400 gram)
200 gram zuurkoolspek (kleine blokjes)
500 gram rundertartaar
Ongeveer 3/4 zakje nasikruiden van de Aldi
2 theelepels geperste knoflook (potje)
3 theelepels sambal oelek
1 klein blikje ananas schijven
3 eieren
2 eetlepels olijfolie
Mespuntje zout
Ongeveer 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
200 gram geraspte oude kaas
50 gram geraspte oude kaas om de zuurkoolschotel mee te bestrooien
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Zeef, grote kom en een grote en hoge ovenschaal.

Voorbereiding

Zie bereidingswijze.

Bereidingswijze

Verwarm de oven met de gril voor op 250 graden.
Doe de zuurkool in een zeef en spoel ze even af. Doe de zuurkool in een pan, voeg een kopje water toe en breng aan de kook. Laat de zuurkool zo 10 minuten zachtjes doorkoken.
Prik een paar gaatjes in de zakjes met aardappelschijfjes en doe ze afzonderlijk van elkaar in de magnetron, 5 minuten op 1000 watt.
Bak de zuurkoolspekjes in een hete koekenpan, voeg na enkele minuten de rundertartaar toe en maak ze goed rul. Als de tartaar goed rul is de nasikruiden, knoflook en sambal toevoegen en goed doorroeren. Pan van het vuur nemen.
Maak de zakjes aardappelschijfjes open en laat ze zo even afkoelen.
Neem een grote kom waarin je de aardappelschijfjes goed kunt omroeren.
Doe de eieren, olijfolie, zout en peper in de kom en kluts tot ze mooi luchtig zijn. Voeg dan de kaas toe en roer goed door.
Meng als laatste de aardappelschijfjes door het ei/kaasmengsel.
Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet.
Laat het blikje ananas goed uitlekken en snijd ze in kleine stukjes.
Doe nu laagjes in de ovenschaal, de helft van de aardappelschijfjes, het gehakt/spek mengsel, de zuurkool, de ananas stukjes, de andere helft van de aardappelschijfjes en bestrooi de aardappeltjes met de resterende 50 gram geraspte oude kaas.
Bak de zuurkoolschotel circa 15 minuten in het midden van de oven. Of tot de kaas goed bruin geworden is.

Serveertip

Circa 15 minuten laten afkoelen en dan in 6 stukken snijden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Orifiael avatar
Orifiael 08-01-2013

Ben het nu aan het eten, superlekker! Heb wel wat Creme Fraiche toegevoegd.

hermanna2 avatar
hermanna2 05-01-2011

Lijkt me heerlijk! bedankt!

joosje avatar
joosje 05-01-2011

Zonde! Je spoelt alle vitamines weg uit de zuurkool en ook de smaak zal heel veel minder worden door dat spoelen! Jammer Joosje

spikemax avatar
spikemax 05-01-2011

Deze ga ik in ieder geval een keer maken

smulwebsannie avatar
smulwebsannie 05-01-2011

lijkt me heerlijk! ga ik maken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten