Superlekkere coleslaw
- Amerikaans,
- 10-20 min.
Dit recept kreeg ik van een Amerikaanse vriendin.
Ik heb het zelf wat aangepast naar eigen smaak. Lekker bij een Barbecue maar ook bij Fondue, Gourmetten enz.
En veel lekkerder dan de gekochte! Ik heb deze Coleslaw voor het eerst gemaakt op 31.12.2010 en het smaakte uitstekend op stokbrood of toastje. Maar bij barbecue en bij alles wat je maar kunt bedenken.
Ik heb de hoeveelheden opschreven die ik gebruikt heb.
Wat je eerst hebt is een berg met groenten maar denk er aan dat het enorm slinkt!
Op de foto kan je zien wat je overhoudt, en dat is ook best veel en in ieder geval veel meer dan zo`n bakje bij de supermarkt En als je het zelf maakt weet je ook wat erin zit toch?
De mayonaise die ik heb gebruikt is mayonaise met citroen merk D&L = Devos Lemmens en verkrijgbaar o.a. bij AH. Is deze niet verkrijgbaar waar je woont voeg dan een paar druppels citroensap toe aan de mayonaise die jij gebruikt. (is nog goedkoper en ook lekker)
Ingrediënten 10 recipe.people
1 Spitskool (gesneden gewicht 740 gram).1 Winterpeen –of neem waspeen- (geraspt gewicht 240 gram).
3 Groene pepers.
2 Middelgrote uien.
De dressing
1½ el azijn
8 flinke el mayonaise 3 tl suiker
½ tl zout
Wat versgemalen witte peper naar smaak.
1 klein kneepje rode peper uit tube (kan weggelaten worden)
Benodigdheden
Mes.Kom. Lepel.Rasp.Snijplank.Voorbereiding
De coleslaw
Snijd de kool in dunne reepjes (of doe dit in de keukenmachine)
Schil en rasp de peen fijn.
Snipper de uien fijn.
Verwijder zaadjes uit de peper en snij in hele kleine stukjes.
De dressingRoer mayonaise, azijn suiker, peper en zout door elkaar en zet apart.
Bereidingswijze
- Vermeng de fijngesneden/geraspte kool, peen, ui en pepers met de dressing en roer goed door elkaar.
- Dit kan `s morgens klaargemaakt worden, en dan afgedekt in de koelkast bewaren.
Bron
Amerikaanse vriendin
Serveertip
Lekker bij een Barbecue, Fondue, Gourmetten of gewoon op een knapperig stukje stokbrood.