Superlekkere coleslaw

  • Amerikaans,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-01-2011
  • Superlekkere coleslaw

    Superlekkere coleslaw

    Superlekkere coleslaw

Dit recept kreeg ik van een Amerikaanse vriendin.
Ik heb het zelf wat aangepast naar eigen smaak. Lekker bij een Barbecue maar ook bij Fondue, Gourmetten enz.
En veel lekkerder dan de gekochte! Ik heb deze Coleslaw voor het eerst gemaakt op 31.12.2010 en het smaakte uitstekend op stokbrood of toastje. Maar bij barbecue en bij alles wat je maar kunt bedenken.
Ik heb de hoeveelheden opschreven die ik gebruikt heb.
Wat je eerst hebt is een berg met groenten maar denk er aan dat het enorm slinkt!
Op de foto kan je zien wat je overhoudt, en dat is ook best veel en in ieder geval veel meer dan zo`n bakje bij de supermarkt En als je het zelf maakt weet je ook wat erin zit toch?
De mayonaise die ik heb gebruikt is mayonaise met citroen merk D&L = Devos Lemmens en verkrijgbaar o.a. bij AH. Is deze niet verkrijgbaar waar je woont voeg dan een paar druppels citroensap toe aan de mayonaise die jij gebruikt. (is nog goedkoper en ook lekker)

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
  • 1 Spitskool (gesneden gewicht 740 gram).
  • 1 Winterpeen –of neem waspeen- (geraspt gewicht 240 gram).
  • 3 Groene pepers.
  • 2 Middelgrote uien.
  • De dressing
  • 1½ el azijn
  • 8 flinke el mayonaise
  • 3 tl suiker
  • ½ tl zout
  • Wat versgemalen witte peper naar smaak.
  • 1 klein kneepje rode peper uit tube (kan weggelaten worden)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mes.Kom. Lepel.Rasp.Snijplank.

Voorbereiding

De coleslaw
Snijd de kool in dunne reepjes (of doe dit in de keukenmachine)
Schil en rasp de peen fijn.
Snipper de uien fijn.
Verwijder zaadjes uit de peper en snij in hele kleine stukjes.
De dressingRoer mayonaise, azijn suiker, peper en zout door elkaar en zet apart.

Bereidingswijze

  • Vermeng de fijngesneden/geraspte kool, peen, ui en pepers met de dressing en roer goed door elkaar.
  • Dit kan `s morgens klaargemaakt worden, en dan afgedekt in de koelkast bewaren.

Bron

Amerikaanse vriendin

Serveertip

Lekker bij een Barbecue, Fondue, Gourmetten of gewoon op een knapperig stukje stokbrood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ArcoVogel avatar
ArcoVogel 05-10-2013

Echt lekker , nooit meer die van de Johma

caroca avatar
caroca 17-07-2013

Heerlijk! Gemaakt met 2 pepers.

ankie43 avatar
ankie43 17-07-2013

Hallo Louise, zoals je zie ben ik voor de vakantie wild recepten aan het verzamelen. Deze gaat ook even,moet wel lekker zijn met dit warme weer. Bedankt en groet van Ankie

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 06-05-2013

Vandaag gemaakt en het smaakte uitstekend. Ik vind dat spitskool i.p.v. witte kool een zachtere smaak geeft aan de coleslaw. Groetjes, Margrit

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 20-02-2013

Ja dit ziet er inderdaad lekker uit, ik ga het bij mijn volgende BBQ maken. Heerlijk, bedankt .. Margrit

Fressnapf avatar
Fressnapf 01-02-2013

Toch weer anders dan ik het maak Louise. Ik gebruik ook altijd vers citroensap in de dressing. Met witte kool gaat ook prima, lijkt me ook lekker bij de barbeque trouwens. Grt. Alex.

Capellenaartje avatar
Capellenaartje 06-12-2012

Neem hem weer van je mee Louise. (Denk alleen dat ik minder groene pepers neem hahaha)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten