1. Home
  2. Recepten
  3. Wijn
  4. Gluhwein
  5. Stoofvlees op grootmoeder`s wijze

Stoofvlees op grootmoeder`s wijze

  • Nederlands,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-12-2010

Ingrediënten 4 personen


1 kg runder(rib)lappen, met een beetje spek doorregen
2 uien
1 eetlepel bruine suiker
2 teentjes knoflook
2 eetlepels bloem
3 laurierbladeren
4 kruidnagels
5 jeneverbessen
0,5 liter bouillon
0,3 liter rode wijn (Glühwein of trappistenbier voldoen ook)
2 boterhammen
zout, peper, mosterd


Verder heb je nodig


Braadpan met deksel
Sudderpit of -plaatje


Een heerlijke runderstoofschotel zoals grootmoeder die maakte, met een mooie stevige jus.
Lekker lang stoven, en genieten van de suddergeuren door het hele huis!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi de riblappen met zout en peper naar smaak. Snijd de ui en de knoflookteentjes. Maak een halve liter bouillon gereed en smeer de boterhammen met mosterd.

Bereidingswijze

Warm boter op in de braadpan tot ze mooi bruin is. Braad de runderlappen enkele minuten aan in de braadpan.
Haal het vlees uit de pan en fruit vervolgens de ui en knoflook in het achtergebleven braadvet. Voeg de bruine suiker en de bloem toe. Roer dit geheel even door.
De runderlappen voeg je nu weer in de pan, en je giet er de bouillon overheen alsmede een goede scheut kookwijn (of trappistenbier). Voeg de laurier, kruidnagels en jeneverbessen hieraan toe, en zet de pan op een sudderpit.

Na een uurtje sudderen kunnen de boterhammen in de pan gelegd worden, op het vlees. Het liefst met de bemosterde kant naar beneden.

Weer een uur later meng je dan het vlees en de boterhammen goed door elkaar. Door de aanwezige bloem en het brood wordt de jus straks mooi stevig.

Laat dit geheel nog een klein uurtje doorsudderen (in totaal dus een uur of drie!) en je stoofschotel is klaar om jezelf, je geliefde, kinderen of andere aanhang heerlijk te verwennen!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heb je nog een sudderpit over? Stoof er een lekkere zuurkool bij, met appeltjes en een lik crème fraîche gecombineerd met lekker kruimige aardappels.
En anders: een spruitenstamp (denk aan de nootmuskaat!) of aardappelpuree en rode kool.

Een cabernet sauvignon maakt het geheel af.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renejeweetwel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renejeweetwel
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top