Muffins met aardappels, zucchinis en rozemarijn.

  • Grieks, Tussendoortje
  • 60-120 min.
  • Muffins met aardappels, zucchinis en rozemarijn.

    Muffins met aardappels, zucchinis en rozemarijn.

    Muffins met aardappels, zucchinis en rozemarijn.

Een gemakkelijk te maken tussendoortje, ook lekker bij de borrel en de kids love them!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
300 gr zucchinis.
250 gr aardappels.
2 sl olijfolie.
2 takjes rozemarijn.
1/2 tl zout.
4 eieren.
1/2 kopje room.
1/2 kopje melk.
2 teentjes knoflook.
1 klein uitje.
1/2 kopje parmezaanse kaas of elke andere oude pittige kaas.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank.
Mes.
Muffinvorm of aparte papieren vormpjes.
Knoflookpers.
Bakvorm.
Rasp.
Bowl.

Voorbereiding

Schil aardappels en snij in blokjes ca 2 cm.
Schil zucchinis, verwijder zaden en snij in blokjes ca 2 cm.
Hak de rozemarijn blaadjes fijn.
Pers de knoflook.
Hak het uitje fijn.
Rasp de kaas.
Verwarm de oven tot 220 C.

Bereidingswijze

Doe aardappels en zuchinis met de olie en de helft van de rozemarijn in de bakvorm, bak 20 min.
In de bowl mix de eieren met de room, melk, kaas, knoflook, ui en de rest van de rozemarijn, klop goed doorelkaar en breng op smaak met peper en zout.
Wees voorzichtig met het zout, ( vanwege de kaas).
Doe nu de aardappels en de zucchinis erbij en meng door elkaar.
Vet de muffinvorm in met wat olie.
Doe in de muffinvorm en bak op 180 C 35 min.

Bron

Tijdschrift

Serveertip

Serveer warm of koud.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

migobgr avatar
migobgr

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten