hoisinvarkensvlees met bonen, peultjes en noedels
- Japans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
een vetarm gerecht
bereiden 35 min
marineren 15 min
oven 15 min
Ingrediënten 4 personen
* 1,5 tl. geraspte verse gember* 2 tenen knoflook, fijngesneden
* 60 ml hoisinsaus
* 2,5 el honing
* 2,5 el sojasaus
* 2,5 el zoete chilisaus
* 800 g varkenshaas (of 2 stukken a 400g)
* 1 el zonnebloemolie
* 375 gedroogde eiernoedels
* 400 g gemengde sperziebonen, sugarsnaps en peultjes, in de lengte gehalveerd
* 2tl sesamolie
* 2 bosuitjes, in dunne schuine ringetjes
Voorbereiding
Meng de gember, knoflook, hoisin, honing, sojasaus en chilisaus in een kom.
Voeg het varkensvlees toe, schep goed door elkaar en laat 15 min. marineren.
Verwarm de oven voor op 200 gr.C
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote ovenvaste koekenpan.
Voeg het vlees toe, bewaar de marinade, en bak in 2-3 min. rondom bruin.
Schenk de marinade en 1 el water erover, dek af met folie en zet het vlees 15 min. in de oven tot het vlees gaar en de saus kleverig is.
Kook intussen de noedels gaar en de groenten beetgaar. Giet beide af en schep sesamolie erdoor.
Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten.
Voeg de noedels en groenten toe aan de pan en schep ze door de saus.
Bron
delicious
Serveertip
Verdeel de noedels en groenten over 4 borden.
Snijd het varkensvlees in plakken, leg ze op de noedels en groenten.
Bestrooi met bosui en serveer.
(Hoisinsaus is een zoete pikante saus uit de Chinese keuken, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water.)