1. Home
  2. Recepten
  3. 43 Tiramisutaart

43 Tiramisutaart

  •  ,
  • Geplaatst op 30-12-2010

Ingrediënten


400 gram chocoladecake, gemaakt met mix voor chocoladecake of kant en klaar is ook prima
600 gram gewone cake
3 tot 4 dl Licor 43
Cacao om te bestuiven en eventueel koffieboontjes ter garnering

Vulling:
2 eieren
75 g suiker
500 g mascarpone
1,25 dl Licor 43

23-26 cm springvorm



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wikkel de springvorm in met plastic folie tegen het lekken.

Snijd de chocoladecake in dunne plakken en giet 3 dl Licor 43 (of meer indien nodig) in een ondiepe schaal.

Mix, voordat je de laagjestaart gaat maken, de eieren en suiker door elkaar en klop er dan de mascarpone en slagroom door. Voeg geleidelijk 1,25 dl Licor 43 er aan toe om er een romige, smeerbare massa van te maken.

Leg 1 laag van chocoladecake gedrenkt in Licor 43. Smeer 1/3 van het roommengsel over de cakelaag. Leg nu een laag gewone cake gedrenkt in Licor 43, daarna weer 1/3 roommengsel en herhaal dit nog eenmaal.

Deze taart is bijzonder geschikt om in te vriezen en ook (deels) bevroren heerlijk om te eten. Zet de taart zonder springvormrand of folie zo in de vriezer om te bevriezen. Eenmaal bevroren stukken kunnen ingepakt worden in aluminiumfolie. Je kunt zo iets lekkers op tafel toveren wanneer je gasten krijgt!

Mmmm... geniet!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van licor_43


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van licor_43
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top