1. Home
  2. Recepten
  3. Pesca Catalana

Pesca Catalana

  •  ,
  • Geplaatst op 30-12-2010

Ingrediënten


4 stukken zeeduivel (ongeveer 100 gr p.p.)
4 stukken zeebrasem (ongeveer 100 gr p.p)
4 grote garnalen
4 langoustines
20 mosselen
2 uien
4 tomaten
3 knoflooktenen
50 gram bloem
1 glas witte wijn
3 dl olijfolie
paar draadjes safraan
zout en peper

Voor de Picada:
(De picada is een essentiële basis in de Catalaanse keuken. Het is geen saus op zich, maar meer een mengseltje dat bestaat uit het malen van verschillende ingrediënten in een vijzel en daarna toe te voegen aan een gerecht. Het dient om te binden en een speciale smaak toe te voegen)
2 oras (ronde, beetje zoete Spaanse paprika)
wat geroosterde amandelen
wat geroosterde pijnboompitten
2 knoflooktenen1 sneetje oud brood
peterselie
zout en peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontpit de oras en laat deze 2 uurtjes weken in warm water. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het brood voor de picada aan beide kanten bruin in de hete olie. Haal het brood uit de olie en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Verwarm een pan met een bodempje water en met de mosselen en laat ze op een hoog vuur opengaan. Zet de mosselen apart en bewaar het kookvocht van de mosselen.

Maak de picada door in een vijzel de amandelen en pijnboompitten fijn te wrijven. Voeg hieraan de knoflooktenen toe met het gebakken brood, de peper, de peterselie, het zout en de pulp van de oras. Wrijf alles fijn tot een pasta.Strooi peper en zout over de vis en haal deze door de bloem en bak de vis in dezelfde olie als het brood, tot de vis bruin is.

Breng de vis voorzichtig over naar een aardewerk ovenschaal. Bak snel de schaaldieren aan en voeg deze aan de vis toe in de ovenschaal. Bak in dezelfde olie de fijngesnipperde ui en zodra deze kleur begint te krijgen voeg je de fijngesneden knoflook en de geraspte tomaten toe. Laat deze basissaus kleur krijgen (ongeveer 20 minuutjes), voeg hieraan het glas wijn en de safraan toe en laat iets verdampen. Voeg nu het kookvocht van de mosselen toe of wat water.
Laat zachtjes 5 minuten koken.Giet deze saus over de vis en schaaldieren in de ovenschaal. Verwarm de ovenschaal op een zacht vuur en zodra hij warm is zet je het vuur ietsje hoger en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Voeg wat van het warme kookvocht aan de picada zodat deze wat vloeibaarder wordt en voeg de picada aan de vis toe. Dek de schaal af en laat alles nog 10-15 minuutjes heel zachtjes pruttelen. Haal van het vuur en laat rusten. Serveer het gerecht in de ovenschaal.

Extra info:
Ik ben gek op vis! En als het even kan vis in een saus, waarin je heerlijk je brood kunt dopen. Daar maak je mij gelukkig mee. Niet een heel makkelijk recept, maar na een te gekke avond eten in zijn restaurant gekregen van een restauranthouder in Marbella die bijna alle ingrediënten in de olijfolie in een koekenpan bakt en daarna overhevelt naar zo`n bruine spaanse ovenschaal.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van licor_43


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van licor_43
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top