1. Home
  2. Recepten
  3. Crema catalana
  4. Crema Catalana met Licor 43

Crema Catalana met Licor 43

Door: licor_43

  •  ,
  • Geplaatst op 30-12-2010

Ingrediënten


4 centiliter Licor 43
200 gram suiker
6 eidooiers
1 kaneelstokje
geraspte schil van 1 citroen
4 ovenvaste schaaltjes



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop 150 gram suiker, Licor 43 en de eidooiers schuimig en roer vervolgens de melk, de kaneel en de citroenrasp erdoor.
Verwarm het mengsel onder voortdurend roeren tot de room gaat binden (max. 70 gram).
Verwijder het kaneelstokje en verdeel de room over de schaaltjes. Laat de schaaltjes in de koelkast afkoelen. Verdeel voor het serveren de rest van de suiker over de schaaltjes en plaats ze kort onder de grill tot de suiker is gekarameliseerd, of gebruik een brander.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van licor_43
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top