Machtige Chocoladetaart zonder oven

  • Internationaal, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-12-2010

Deze Machtige chocoladetaart is de perfecte afsluiting van een diner. Je kunt er 18 - 24 hele smalle punten van maken.Het is letterlijk en figuurlijk heel erg machtig.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
* 1 pak Bastognekoek
* 150 gram boter
* 400 ml slagroom
* 300 gram pure chocolade (72%)
* 1 borrel/likeurglas Amaretto of Malibu
*cacao om te garneren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
* Steelpan met hittebron of schaaltje met magnetron.
* Bakpapier.
* Springvorm 28 of 26 cm doorsnee

Voorbereiding

Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en laat het iets uitsteken om de taart later voorzichtig naar een schaal te verplaatsen.
Verkruimel de inhoud van het totale pak Bastognekoeken en strooi dit in de springvorm.
smelt de boter zachtjes, indien dit helemaal gesmolten is giet je het over de koekkruimels en roer het goed doorelkaar.
Strijk het geheel met de bolle achterkant van een lepel mooi glad en zet de bodem in de koelkast om op te stijven.

Bereidingswijze

Verwarm de slagroom zachtjes in een steelpan. Voeg de brokken chocolade erbij en laat het smelten. Roer af en toe voorzichtig tot de chocolade helemaal gesmolten en er doorheen geroerd is. Haal de pan van het vuur.
Laat het een paar minuten staan en roer de likeur erdoor.Giet het mengsel over de koekbodem. Strijk het, indien nodig, mooi glad en laat de taart opstijven in de koelkast.Zeef er als decoratie cacaopoeder over.

Serveertip

Heerlijk met een glas dessertwijn of een hele oude, donkerbruine, sherry. Koffie of Espresso is er ook heel smakelijk bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten