Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Tarte tatin
  5. Peren tarte tatin

Peren tarte tatin

Door: victorv

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-12-2010

Ingrediënten 8 personen


* 125 g roomboter, op kamertemperatuur
* 135 g witte basterdsuiker
* 1 ei
* 150 g bloem, gezeefd
* 4 stevige handperen (bijv. conference of doyenne du comice), geschild
* 1 vanillestokje (zakje 1.5 g)
* 2 bekertjes crème fraîche (a 125 ml)


Verder heb je nodig


Deegroller,
mixer met deeghaken,
quiche- of taartvorm (doorsnede 26 cm, geen springvorm), ingevet


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng 100 g boter, 50 g suiker, het ei en de bloem met de mixer of in de Keukenmachine tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 45 min. in de koelkast rusten. 2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de peren in de lengte, verwijder het klokhuis. Smelt de rest van de boter en de rest van de suiker in een pan met dikke bodem tot bruine karamel. Schenk in de vorm. Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen. 3. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1-2 mm dik die iets groter is dan de vorm. Bedek de peer ermee en stop bij de rand goed in. 4. Bak 25 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng in een kom met de crème fraîche. 5. Bedek de taart met een bord en keer om. Serveer lauwwarm met de vanillecrème.

Bron

Allerhande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top