Peren tarte tatin

  • Frans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-12-2010
  • Peren tarte tatin

    Peren tarte tatin

    Peren tarte tatin

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
* 125 g roomboter, op kamertemperatuur
* 135 g witte basterdsuiker
* 1 ei
* 150 g bloem, gezeefd
* 4 stevige handperen (bijv. conference of doyenne du comice), geschild
* 1 vanillestokje (zakje 1.5 g)
* 2 bekertjes crème fraîche (a 125 ml)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
deegroller,
mixer met deeghaken,
quiche- of taartvorm (doorsnede 26 cm, geen springvorm), ingevet

Bereidingswijze

Meng 100 g boter, 50 g suiker, het ei en de bloem met de mixer of in de keukenmachine tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 45 min. in de koelkast rusten. 2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de peren in de lengte, verwijder het klokhuis. Smelt de rest van de boter en de rest van de suiker in een pan met dikke bodem tot bruine karamel. Schenk in de vorm. Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen. 3. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1-2 mm dik die iets groter is dan de vorm. Bedek de peer ermee en stop bij de rand goed in. 4. Bak 25 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng in een kom met de crème fraîche. 5. Bedek de taart met een bord en keer om. Serveer lauwwarm met de vanillecrème.

Bron

Allerhande

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten