Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Garnalen
  5. Gevulde tomaatjes met tonijn en garnalen (amuse)

Gevulde tomaatjes met tonijn en garnalen (amuse)

Door: planco

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-12-2010

Ingrediënten 6 personen


12 middelgrote tomaten
150 gram verse tonijn of 250 gram tonijnsteak
1 eetlepel (Japanse) sojasaus
1 eetlepel extra vergine olijfolie
150 gram gepelde, gekookte (Hollandse) garnalen
2 eetlepels chilisaus
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel geknipte bieslook


Gevulde tomaatjes met tonijn en garnalen (amuse)
Gevulde tomaatjes met tonijn en garnalen (amuse)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het kapje van de tomaatjes en hol ze met behulp van een lepel uit. Snijd de tonijn in kleine stukjes en roer de sojasaus en olijfolie erdoor.
Meng de garnalen, chilisaus, mayonaise en bieslook door elkaar.

Bereidingswijze

Vul de helft van de tomaatjes met het tonijnmengsel en de andere helft met het garnalenmengsel

Serveertip

Tips:
Zet ieder gevuld tomaatje in een papieren cakevormpje en plaats deze op een schaal.
Leuk om als amuse of voorgerechtje te serveren of als hapje bij de borrel

Bron

Amuse recepten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top