Amuse of voorgerecht van Foice gras op kruidenkoek.

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-12-2010
  • Amuse of voorgerecht van Foice gras op kruidenkoek.

    Amuse of voorgerecht van Foice gras op kruidenkoek.

    Amuse of voorgerecht van Foice gras op kruidenkoek.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
120 gram foice gras
PERENMARMELADE
2 PEREN
1 EL HONING
2 MESPUNTJES KANEELPOEDER
Vijgenmarmelade
150 GRAM VIJGEN
50 GRAM BRUINE BASTERDSUIKER
5 CL PORT
4 PLAKKEN KRUIDKOEK
PEPER
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mooie lepel

Bereidingswijze

Perenmarmelade
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en pitjes, Snijd stukjes. Doe de stukjes peer in een pan met de honing en kaneelpoeder. Kook in 1 minuten tot moes.

Roer af en toe door met een pollepel. Doe de marmelade in een kom en laat afkoelen. Dek de kom af met vershoudfolie. Zet 1 uur in de koelkast.
Maak nu de vijgenmarmelade. Schil de vijgen en snijd ze in stukjes. Doe de vijgen in een pan met de basterdsuiker en de port. Laat op laag vuur in ongeveer 10 minuten tot moes koken.
Roer geregeld door met een pollepel. Schenk de marmelade in een kom en laat afkoelen. Dek af met de verschoudfolie. Zet 1 uur in de koelkast,
Snijd de Foice gras 15 minuten voor gebruik in 12 blokjes ter grootte van de serveerlepels die u gebruikt . Houd het mes waarmee u snijdt even onder de warme kraan dan glijdt het gemakkelijker door de foice feas,
Verdeel de perenmarmelade over 6 serveer lepels en de vijgenmarmelade over 6 andere. Leg op elke lepel een blokje Foice gras. Ml er verse peper en zout over.


Bron

atlas

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten