Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Amuse van coquille en gemarineerde komkommer

Amuse van coquille en gemarineerde komkommer

Door: marjaerich

  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-12-2010

Ingrediënten 4 personen


2 plakjes dungesneden Parmaham, gehalveerd
8 verse coquillenoten (het witte vlees uit de coquilleschelp is los te verkrijgen of te bestellen bij de visboer)
rasp en sap van een limoen
zout en versgemalen peper
1/2 komkommer
1 el gembersiroop
snuf chilipeper vlokken


Verder heb je nodig


Rasp
dunschiller
4 schelpen of kommetjes


Vis amuse

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak het coquillevlees met het mes fijn en breng op smaak met een beetje limoenrasp en zout en peper.
Zet koud weg.
Schil de komkommer en schaaf er linten van. Leg de linten op een bord en giet er het limoensap en de gembersiroop over. Draai er een snuf chilipeper over en dek af. Zet koud weg.

Bereidingswijze

Leg op elk bordje een paar krullen van de linten komkommer.
Maak vier gelijke porties van de coquilletartaar met bijvoorbeeld twee lepels of een bakringetje. Leg de coquilletartaar op de komkommer en garneer met een krul flinterdunne Parmaham.

Serveertip

Met een glaasje prosecco

Bron

Proef



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top