Amuse van coquille en gemarineerde komkommer

  • Goedkoop en snel, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-12-2010
  • Amuse van coquille en gemarineerde komkommer

    Amuse van coquille en gemarineerde komkommer

    Amuse van coquille en gemarineerde komkommer

  • Amuse van coquille en gemarineerde komkommer

    Amuse van coquille en gemarineerde komkommer

    Amuse van coquille en gemarineerde komkommer

Vis amuse

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 plakjes dungesneden Parmaham, gehalveerd
8 verse coquillenoten (het witte vlees uit de coquilleschelp is los te verkrijgen of te bestellen bij de visboer)
rasp en sap van een limoen
zout en versgemalen peper
1/2 komkommer
1 el gembersiroop
snuf chilipeper vlokken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
rasp
dunschiller
4 schelpen of kommetjes

Voorbereiding

Hak het coquillevlees met het mes fijn en breng op smaak met een beetje limoenrasp en zout en peper.
Zet koud weg.
Schil de komkommer en schaaf er linten van. Leg de linten op een bord en giet er het limoensap en de gembersiroop over. Draai er een snuf chilipeper over en dek af. Zet koud weg.

Bereidingswijze

Leg op elk bordje een paar krullen van de linten komkommer.
Maak vier gelijke porties van de coquilletartaar met bijvoorbeeld twee lepels of een bakringetje. Leg de coquilletartaar op de komkommer en garneer met een krul flinterdunne Parmaham.

Bron

Proef

Serveertip

met een glaasje prosecco

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 27-12-2015

Ik had de coquille even gebakken, maar het was verrukkelijk! Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten