Vruchtenbeignets

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2010
  • Vruchtenbeignets

    Vruchtenbeignets

    Vruchtenbeignets

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
1 theel koekkruiden
1 ei, losgeklopt
150 ml koolzuurhoudend mineraalwater
zonnebloem- of arachideolie om te frituren
plakjes of stukjes fruit zoals appel, peer, ananas, banaan


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Roer het bakmeel door met het zout, de koekkruiden en het ei en giet het mineraalwater er al roerend bij. Klop met een garde tot een luchtig beslag zonder klontjes.

Bereidingswijze

Verwarm een laagje olie in een hoge pan of frituurpan tot 180°C. Haal met behulp van twee vorken steeds een paar stukjes fruit door het beslag en laat die voorzichtig in de olie glijden. Frituur maximaal 4 beignets tegelijk in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de olie en laat ze op keuken papier uitlekken.

Bron

boodschappen

Serveertip

Lekker met kaneelsuiker.

Laatste reacties

karin11213 avatar
karin11213 30-12-2010

hoi, hoi, Als ik zin heb ga ik het uit proberen, bedankt. Fijne jaarwisseling

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten