Romige kip picasso

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2010
  • Romige kip picasso

    Romige kip picasso

    Romige kip picasso

  • Romige kip picasso

    Romige kip picasso

    Romige kip picasso

Na alle heerlijke kerst verwennerijen weer een gezonde schotel die gemakkelijk te maken is en weinig tijd kost voor de voorbereidng

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 450,59 kcal
Koolhydraten 14,52 g
Eiwitten 42,52 g
Vetten 23,55 g
Benodigdheden
koekenpan of wok of braadpan; ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Bereidingswijze


Bestrooi de kipfilets met wat zout en peper. Verhit de olie en de boter en bak de kipfilets kort aan.
Leg ze hierna in een ingevette ovenschaal.
Bak in dezelfde koekenpan de uien tot ze zacht zijn(+/- 4-5 minuten)
Verdeel de uien over de kipfilets.
Bak daarna in de koekenpan de paprika ringen even aan en verdeel deze ook over de kipfilets.

Fruit de knoflook kort aan in de koekenpan en voeg dan het hete water en de tomatenstukjes toe.
Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, het verkruimelde groentebouillon blokje, peper, nootmuskaat en een mespuntje zout.
Voeg de room toe en laat de saus ca. 5 minuten inkoken.
Giet de saus over de kipfilets. Dek de schaal af met aluminium folie en bak de ovenschotel ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Verwijder de alu. folie, strooi de kaas erover en bak de ovenschotel nog 15 minuten, tot de kaas gesmolten is.

Bron

njam.tv

Serveertip

Heerlijk met spaghetti of met grof bruin brood en een salade

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Jacolien70 avatar
Jacolien70 21-10-2018

Lekker!

grazer avatar
grazer 27-01-2014

Mmmm vanavond gegeten met risotto. Erg lekker! Dank voor het recept

papillon57 avatar
papillon57 09-11-2011

Dit eten we regelmatig, heerlijk en lekker makkelijk.

jeanne1964 avatar
jeanne1964 07-04-2011

hoi ruth heb het eindelijk gemaakt, en we vonden het heerlijk. lekker buiten gegeten met pasta en een komkommersalade.bedankt groetjes jeanne

natalee avatar
natalee 02-01-2011

Zeer lekker! Ga ik zeker nog eens maken. Dankjewel voor het recept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten