Hemelse Modder ( chocolademousse)

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-12-2010
  • Hemelse Modder ( chocolademousse)

    Hemelse Modder ( chocolademousse)

    Hemelse Modder ( chocolademousse)

Dit recept heb ik van mijn moeder,die het ook al jaren maakte.Het mag niet ontbreken bij het kerstdiner.Mijn kinderen zijn er inmiddels ook dol op.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200 gram pure chocolade( > 72%), 0,5 liter geklopte slagroom, 150 gram poedersuiker,4 eetlepels water, evt kerstchocolade ter versiering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer,coupes of schaal,pan,mengkom 2x

Voorbereiding

Zet een pan met water op en maak het aan de kook.

Bereidingswijze

Klop de slagroom in een kom.
Breek de chocolade in stukjes, doe ze in een kom met het water.
Smelt de chocolade au bain marie. Voeg evt extra water toe als het mengsel niet smeuiig is( moet niet vloeibaar worden!)
Laat het een beetje afkoelen en voeg dan de poedersuiker toe.
Meng de geklopte slagroom door het chocolademengsel.
Schenk de mousse in coupes of in een grote schaal, laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Bron

recept via mijn moeder gekregen

Serveertip

Garneer de mousse met kerstchocolade en /of geklopte slagroom of uit een spuitbus

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten