Hertenbiefstukjes met stoofperen

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-12-2010

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 st. stoofperen (Giesen Wildeman
1 st. sinaasappel
1 st. kruidnagel
400 ml. cranberrysap
75 gr. suiker
1 st. kaneelstokje
300 gr. seizoenmelange paddenstoelen
4 st. hertenbiefstukjes (ca. 125 gr.)
2 st. sjalotjes, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
2 takjes peterselie, fijngehakt
zout en versgemalen seizoenpeper
3 el. boter
1 tl. gedroogde tijm.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de peren en laat het steeltje eraan zitten.
Was de sinaasappel en schil deze met een dunschiller (zonder het wit).
Steek de kruidnagel in de schil.
Breng in een pan het cranberrysap met de suiker, kaneelstokje en de sinaasappelschil aan de kook.
Stoof de peren ca. 1 uur afgedekt op een zacht vuur tot deze zacht zijn.

Veeg de paddenstoelen schoon en snijd de grote stukken wat klein.

Bestrooi, als de stoofperen klaar zijn, de hertenbiefstuk met zout en peper.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstuk in ca. 4 min. rondom goudbruin en rosé van binnen.
Neem het vlees uit de pan en laat het op een warm bord, afgedekt met aluminiumfolie rusten.

Bak de sjalotten, knoflook, paddenstoelen en tijm in de achtergebleven boter.
Breng de paddenstoelen op smaak met peper en zout.

Verdeel de stoofperen en de Hertenbiefstuk over de borden en garneer de paddenstoelen met de fijngehakte peterselie

Bron

is al erg oud

Serveertip

Lekker met Vlaamse frieten of aardappelpureeroosjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten